Mini savværk

Ønsker du at få skåret dine træstammer op til tømmer, planker eller brædder kan vi sagtens ordne det med vores mini savværk. En kraftig motorsav monteres på savværket og skærer let stammerne op i de ønskede dimensioner.

Savværket vejer ikke meget, og kan sagtens bæres ind i fx en baghave hvor stammen ligger, og man behøver dermed ikke at flytte stammen til savværket.

Typisk opskæres stammer med en diameter på 25 - 60 cm, men stammer på op til 95 cm diameter kan skæres til planker

Længden er typisk fra 1 til 3,5 meter, men længere tømmer kan også opskæres.

Opbevaring/tørring

Når stammen er skåret op til tømmer eller planker bør de hurtigst muligt stables med pinde (2-3 cm) imellem, da der ellers hurtigt kan dannes misfarvninger på grund af svampevækst. Stablerne bør stå et sted med god ventilation, og helst ikke i direkte sollys. De kan evt dækkes med trapez plader e.lign, for at beskytte mod regn, blade o.lign.

Anvendelse

Hvad kan du så bruge plankerne/tømmeret til?

Her er det næsten kun din egen fantasi, der sætter grænsen. Dog skal du vide, at hvis træet skal anvendes udendørs, med jordkontakt, kan der være problemer med rådsvamp på visse træsorter (birk, poppel, pil m.fl), mens andre træsorter egner sig bedre (eg, gran, fyr, lærk, cedertræ). Stammer med større forgreninger/knaster kan være fantastisk smukke, når de skæres til planker, men du skal vide at de vil kunne give sig og revne under tørringen.

Priser og tilbud

Opgaver der involveres opsavning med mobilt savværk udføres oftest efter timeafregning, men på større opgaver kan et fast tilbud evt udarbejdes.

Hvis træet indeholder skjulte søm, skruer, beslag eller lignende, og savkæden rammer disse, kan det medføre en ekstraomkostning på kr 300.

Hvis du ønsker et prisoverslag, vil det være en stor hjælp, hvis du sender en mail (eller kontaktformular) med følgende oplysninger:
  1. Træsort
  2. Stammediameter (størst) og -længde
  3. Opskæring dimensioner (tømmer), tykkelse (planker)
Send også gerne et billede.

Område: København/Nordsjælland/Sjælland

Opgaver med mobilt savværk udføres i København og omegn (storkøbenhavn), og i Nordsjælland.


Alle oplyste priser er eksklusiv moms


Comments